Postat de: borzasimona | 18 august 2011

Pui cu orez si ananas

Desi combinatia dintre pui, orez si ananas poate parea unora prea…exotica, acest melanj culinar a trois trebuie dus la judecata dreapta doar in fata celui mai impartial for: papilele gustative. Verdict: rafinament cu premeditare. Sentinta: consum frecvent pe viata.

Ingrediente :

• 1 piept de pui(400g)
• 1 compot de ananas
• 1/2 cana orez
• 1 fir de praz
• 1 ardei iute
• 50ml ulei
• 50ml sos de soia
• 2 lingurite de amidon alimentar
• sare, piper
• legume mexicane pentru orez

Mod de preparare:

Zeama din compotul de ananas o amestecam bine cu sosul de soia. Pieptul de pui il taiem fasii lungi si il marinam in sosul format.Lasam la marinat 1 – 2 ore in functie de cat ii de mare foamea/pofta. :)

Orezul il punem la fiert cu legumele mexicane si cu 1 1/2 de apa.Lasam pe aragaz pana scade complet apa, iar apoi il lasam acoperit ca sa se mai inmoaie.

Ardeiul il taiem inele si il calim in ulei incins, dupa care adaugam carnea marinata, scursa de zeama. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea o scoatem, iar in tigaie punem prazul taiat rondele si il lasam sa se caleasca putin. Adaugam carnea si ananasul taiat cubulete peste praz, iar apoi sosul in care s-a marinat carnea si fierbem pentru cateva minute.

Amidonul il amestecam cu o lingurita de apa si il adaugam peste sos. Lasam sa se ingroase putin sosul, condimentam dupa gust cu sare si piper si este gata de servit.

Il servim alaturi de orez.


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: