Postat de: ralutristiu | 23 Martie 2010

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

400-500 gr carne tocata de porc

3 morcovi

1 ardei rosu

1 ardei verde sau galben

2 radacini patrunjel

1 radacina telina

1 ceapa rosie

1 cana de orez

1 ou

piper

boia iute

sare

tarhon (de preferat proaspat dars e poate si uscat maruntit)

2-3 linguri de otet

Preparare:

Se spala si se toaca sau taie🙂 marunt morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii dupa care se pun la fiert (intr-o oala de 4-5 litri).

Pentru prepararea perisoarelor se amesteca toata carnea tocata cu o cana de orez, se adauga un ou pentru a omogeniza compozitia si apoi se pun piper, sare si boia iute, dupa gust. Din aceasta compozitie se formeaza bilutele de perisoare (nu foarte mari pentru a fierbe mai repede).

Cand au fiert deja legumele se aduaga perisoarele si se lasa la fiert la foc mic.

La sfarsit se adauga sare si piper dupa gust, 2-3 linguri de otet (asta e cantitatea normala, dar pentru cei care prefera mai acru…asa cum imi place mie de exemplu, pot pune mai mult otet, 4-5 linguri) si se mai lasa putin la fiert. Se adauga apoi tarhonul, fie proaspat tocat, fie uscat maruntit (din asta se gaseste in supermarketuri la plic de la Katony am gasit destul de bun la gust) si se mai lasa sa mai dea un clocot.

Acum este gata de servit…iar pentru un gust deosebit va recomand sa puneti in farfurie si 1-2 linguri de smantana🙂.

Pofta Buna!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: