Postat de: borzasimona | 28 Martie 2010

Cacciatore

In limba italiana, cacciatore inseamna „vanator”. In bucataria italiana, traditionalul cacciatore inseamna friptura gatita in stil vanatoresc, adica pulpe fragede imbaiate in ulei si vin, in alai de ciupercute inmiresmate. Pe limba tuturor, inseamna deliciu…

Ingrediente :
• 4 pulpe de pui
• 200g ciuperci
• 100g ceapa
• 100g rosii
• 100ml vin alb
• 2 catei usturoi
• 70 ml ulei
• 20g sare
• 2 grame de piper

Mod de preparare:
Pulpele de pui le curatam, le spalam, le stergem bine de apa si le punem la prajit intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei, pe flacara mica, pana se rumenesc, apoi le punem intr-un vas pentru cuptor. Daca pulpele sunt de la pui de casa ele se inabuse putin inainte de a fi puse in vas si bagate la cuptor.
In cealalta jumatate de ulei punem la calit usturoiul tocat marunt si ceapa taiata mai mare, dupa care se rastoarna peste pulpe.
Ciupercile taiate in bucati mai mici,vinul si putina apa se pun la fiert 10 minute pe flacara mica, dupa care se condimenteaza totul.
Rosiile le decojim si le taiem cuburi.
Compozitia de ciuperci o turnam cu tot cu zeama in vasul cu pulpe, punem si rosiile, dupa care acoperim vasul si il bagam la cuptor incins aproximativ 40 de minute.
Eu am servit cu garnitura de orez cu legume. Va doresc pofta buna.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: