Postat de: borzasimona | 17 Aprilie 2010

Negrese

Ingrediente pentru blat :
• 3 oua
• 120g untura(sau 150g margarina)
• 450g zahar
• 1 praf de copt
• 5 linguri de miere dizolvata
• 600g faina
• 300ml lapte

Ingrediente pentru glazura :
• 350g margarina
• 12 linguri de lapte
• 500g zahar
• cacao
• nuca de cocos

Mod de preparare:
Batem albusurile spuma. Separat amestecam galbenusurile, untura sau margarina, zaharul si mierea dizolvata.Punem 200ml de lapte dupa care adaugam treptat faina. Apoi punem diferenta de lapte si albusurile batute spuma. Amestecam cu grija. Ungem o tava pentru cuptor, punem compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.:)
Cand blatul este copt il lasam sa se raceasca dupa care il taiem cubulete.
Cand am terminat de decupat blatul pregatim glazura. Punem intr-un vas margarina, zaharul, laptele si cacaoa. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Ca sa stim sigur ca este potrivita scoate pe o lingurita, o lasam sa se raceasca putin, punem degetul pe ea dupa care-l ridicam. Daca glazura se intinde dupa deget este fiarta suficient daca nu…o mai lasam putin.Cand este gata punem un vas cu apa pe aragaz iar deasupra lui un alt vas in care vom pune jumatate din glazura ca sa fie calda in timp ce vom rostogoli cuburile prin ea(rostogolim cuburile in glazura de pe aburi). Este foarte important sa rostogolim prima data toate cuburile prin ciocolata iar apoi sa le rostogolim prin cocos. Sunt delicioase.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: