Postat de: borzasimona | 18 Aprilie 2010

File arabesc

Cand au scapat de interdictiile Ramadanului, egiptenii lasa Coranul deoparte si prepara acest traditional file de pui umplut cu bunatati orientale. Dincolo de piramide, zei, Nil si faraoni, Egiptul este o oaza exotica de rafinament culinar…Allah fie slavit pentru savoare!

Ingrediente :
• 1 pipt mare de pui
• 100g cascaval
• 100g masline verzi fara samburi
• 2 oua
• pesmet
• ulei
• sare
• piper

Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge, se curata de pielite si se taie ca pentru snitele, se bate cu ciocanul si se condimenteaza.
Pe cate o folie de aluminiu stropita cu putin ulei si presarata cu putina sare se intinde fiecare snitel, deasupra se pune cascaval taiat baghete si masline, apoi carnea se ruleaza si se impacheteaza in folia de aluminiu. Eu am facut o parte din piept cu masline, o parte cu ciuperci si o parte cu muschiulet. Important este sa impachetati in asa fel incat sa nu iasa cascavalul.
Pachetelele se pun in apa clocotita pentru circa 20 de minute, apoi se scot, se lasa la racit si se indeparteaza si folia de aluminiu.
Bucatile de carne se trec prin faina, apoi prin ou batut si pesmet si se pun la prajit in ulei incins rumenindu-le usor pe toate partile. Le scoatem pe un servetel ca sa absoarba uleiul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: