Postat de: borzasimona | 24 Aprilie 2010

Tort de mere

Ingrediente pentru blat:
• 6 oua
• 6 linguri de faina
• 6 linguri de zahar
• 1 praf de copt

Ingrediente pentru budinca:
• 1 plic de budinca de ciocolata
• 3 linguri de zahar
• 400ml lapte

Alte ingrediente :
• mere
• zahar
• optional visine/mure/zmeura

Mod de preparare:
Curatam merele si le scobim in interior. Pregatim un vas in care vom coace tortul si vom pune merele in el ca sa vedem exact de cate avem nevoie si modul in care la aranjam.

Scoatem merele din vas si punem zaharul la caramelizat. Pune zahar cat sa acopere fudul vasului. Dupa ce am caramelizat zaharul tapetam si peretii laterali ai vasului cu zahar. Il lasam sa se raceasca putin pana cand incepe sa crape.

Dupa aceea punem merele inapoi in vas iar in mijlocul merelor punem visine/mure/zmeura. Dam vasul la cuptor cat sa se inmoaie putin merele, aproximativ pana cand terminam de pregatit blatul.

Intr-un castron mare si cu peretii inalti separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem spuma albusurile. Adaugam cele 6 linguri de zahar si mixam in continuare pana nu se mai simte nici un cristal. Albusul trebuie sa fie tare, cand intoarceti castronul sa nu cada. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam cu grija. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si le adaugam in trei transe peste spuma de ou. Compozitia rezultata trebuie sa fie pufoasa si aerata.
Verificam merele si daca s-au inmuiat putin le scoatem din cuptor, adaugam compozitia de oua peste si bagam inapoi in cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute.

Cu ajutorul unui cutit desprindem tortul de vas. Punem o tava deasupra vasului si-l rasturnam.

Pregatim budinca de ciocolata si o punem deasupra. Ornam dupa preferinte. Eu l-am ornat cu nuca de cocos si mure.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: