Postat de: borzasimona | 25 Aprilie 2010

Salata New Zealand

In marile lor aventuri coloniale, lorzii englezi au adaugat coroanei britanice inca o perla: Noua Zeelanda. Din micul paradis al turismului, britanicii au adus aperitivul cu ton, legume si arome delicate de masline, tocmai bun de inceput un festin de relaxare.

Ingrediente :
• 400g cartofi(2 cartofi)
• 200g ton in suc propriu
• 100g masline feliate
• 50g ardei kapia(1 ardei mic)
• 50ml ulei de masline
• 1 lamaie
• 1-2 fire de ceapa verde
• 1/2 legatura de patrunjel
• sare, piper

Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, iar dupa ce s-au fiert ii curatam de coaja. Un cartof il zdrobim pana devine piure iar pe celalat il taiem cubulete mici.
Peste piure stoarcem zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si amestecam foarte bine turnanad treptat uleiul.
Tonul il scurgem bine, iar maslinele, ceapa vrede, ardeiul si patrunjelul le taiem marunt, cubulete si le punem peste piure. Le amestecam, potrivim de sare si este gata de servit.
Este mai buna daca sta putin la rece inainte de a o servi. Noi am servit-o cu o salata de rosii cu patrunjel si paine prajita.
Pentru un gust de peste mai pronuntat, tonul in suc propriu se poate inlocui cu ton in ulei, iar uleiul de masline poate fi inlocuit sau completat cu ulei din conserva de ton.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: