Postat de: borzasimona | 5 Mai 2010

Snitel Champignon

Ciupercile Champignon, grase si carnoase, adora grasunul si vor sa-l faca un snitel campion la savoare. Cand carnea alba a pamantului acopera carnea rosie a porcului, gustul lor copt este un campion incontestabil al meselor copioase. Campionii la mancat ies ca Champignon-ul dupa ploaie…

Ingrediente :
• 400g file de porc
• 200g ciuperci champignon
• 50g ceapa
• 50g unt
• 50g smantana
• 50g cascaval
• 100ml vin alb
• 4 catei de usturoi
• sare, piper

Mod de preparare:
Carnea se curata de pielite, se taie si se bate ca pentru snitele, apoi se condimenteaza si se trece prin usturoiul tocat marunt.
Ceapa si ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se prajesc in jumatate din cantitatea de unt(eu am folosit ulei), iar in final se adauga vinul, smantana si condimente.
In restul de unt dupa ce s-a intins intr-o tigaie, se prajesc snitelele circa 5 minute, pe fiecare parte.
Intr-o tava se aseaza snitelele, pe fiecare snitel se pune sos de ciuperci, deasupra se presara cascaval ras, dupa care se introduc in cuprtorul incins aproximativ 10 minute.

Snitelele nu trebuie rumenite foarte bine la prajit, ci trebuie sa ramana semicrude, in caz contrar se vor usca in timpul coacerii lor la cuprtor. Pentru a evita acest lucru si ca sa fim siguri ca este facuta carnea o putem inabusi putin.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: