Postat de: borzasimona | 5 Mai 2010

Musaca de cartofi

Ingrediente :
• 400 g carne tocata, porc sau vita(eu am folosit de vita)
• 3 cartofi mari
• 1 ceapa mijlocie
• 2 linguri de ulei
• 1 lingura de bulion
• smantana
• 2 oua
• 1/2 legatura de patrunjel
• cascaval ras
• 2 rosii
• sare si piper

Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se picura putina apa si se lasa la inabusit pana se inmoaie. Se adauga carnea si se mai adauga putina apa, cat sa se desfaca frumos. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga bulionul nu mult, doar pentru machiaj si se lasa sa se patrunda. Cartofii se curata si se taie rondele, potrivit de groase, apoi se prajesc usor in baie de ulei. Se scot pe servetele de hartie care sa absoarba grasimea in exces. Se ia un vas in care se aseaza un prim strat de cartofi se stropesc cu smantana din belsug apoi se continua cu un strat de carne, nu foarte gros si tot asa, inca o serie de cartofi, smantana si carne. Se incheie cu un ultim strat de cartofi peste care se toarna iar smantana si se decoreaza cu feli de rosii proaspete. Se machiaza rosiile cu smantana, se adauga o canitza mica de apa si se baga-n cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Se prepara un baitz din oua, putina smantana si patrunjel care se toarna peste musacaua fierbinte. Se rade cascaval apoi se mai da la copt, pana se formeaza o crusta deasupra.

Reteta a fost preluata de aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: