Postat de: borzasimona | 25 Iulie 2010

Specialitate de pui cu legume

Savoarea pieptului de pui este zidita, prin arta bucatarului intr-o reduta a legumelor , aparata strategic de aromele agresive ale cascavalului gratinat. Razboiul poftelor este gata sa inceapa! Pregatiti musafirii si un vin bun!

Ingrediente :
• 1 piept de pui
• 10 cartofi(mai mici)
• 1 ceapa
• 2 morcovi
• 5-6 ciupreci
• cascaval
• o rosie
• 3 oua
• 4 linguri de smantana
• sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa si morcovii se curata, se spala, se taie rondele si se inabusa intr-o tigaie cu putin ulei incins si putina apa. Ciupercile le curatam, le feliem si le punem sa dea un clocot. Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem la prajit in tigaia din care am scos morcovii si ceapa. Cartofii ii taiem rondele si ii punem la prajit.
Luam un vas de iena si imbracam peretii acestuia cu felii de rosii dupa care incepem sa asezam si celelate componente in vas dupa cum urmeaza: punem primul strat de morcovi cu ceapa , apoi cartofi, piept de pui, ciuperci si apoi o luam de la capat(mie mi-au intrat in vas 2 randuri din toate iar la sfarsit am mai pus un rand de cartofi).Nu uitam sa condimentam si intre straturi. Cand am terminat punem smantana deasupra, condimentem si bagam pentru 10 minute la cuptor.
Scoatem vasul, punem cascavalul dat pe razatoare si punem cele 3 oua deasupra. Bagam vasul inapoi la cuptor pana se fac ouale deasupra iar cascavalul se rumeneste.

Va doresc pofta buna.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: