Postat de: borzasimona | 6 Septembrie 2010

Galuste cu prune

Ingrediente:
• 500g cartofi(aproximativ 750 necuratati de coaja)
• 150g faina
• 50g gris
• 2 galbenusuri
• 6 linguri de pesmet
• zahar

Mod de preparare:
Spalam prunele, le scoatem samburele, le asezam intr-un castron si le presaram cu zahar tos.
Intr-o cratita punem 6 linguri pesmet si lasam pe foc amestecand continuu pana capata o culoare rumenie. Dupa ce s-a rumenit pesmetul, tragem cratita de pe foc, adaugam zaharul tos si amestecam pana omogenizam.
Spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert pana ce se inmoaie, apoi ii scoatem si ii scurgem de apa, ii curatam de coaja si ii dam prin presa de cartofi. Adaugam galbenusurile, sarea, faina, gris-ul si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Luam o lingura din compozitia de cartofi, o punem in palma, in mijloc punem o jumatate de pruna si formam o galusca rotunda.
Intr-o cratita punem apa cu sare, si punem galustele la fiert. Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Le scoatem pe o farfurie la scurs si le dam prin pesmet cu zahar.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: