Postat de: daricuisine | 25 Septembrie 2010

Orez cu legume

Ingrediente:

  • orez
  • ardei gras
  • ceapă verde – două fire
  • usturoi – doi căţei
  • un  morcov
  • vin alb – 5 linguri
  • ulei de măsline – 3 linguri
  • sare, piper
  • pătrunjel proaspăt
  • sos de soia – două linguriţe

 Mod de preparare:

Se fierbe orezul cât să nu se lipească, cu o frunză de dafin şi, eventual, puţin şofran. Se scurge bine şi se pune la rece.

Se curăţă repede şi se toacă legumele. Ceapa şi usturoiul, mărunţel; restul legumelor, cubuleţe mici. N-ar trebui să dureze totul mai mult de cinci minute🙂. Se amestecă legumele, mai puţin ceapa şi usturoiul, care se amesteca separat.

Se pune intr-o tigaie uleiul să se încălzească bine. Se adauga ceapa şi usturoiul, care trebuie să dea aroma încă de la început. Se poate pune acum şi o lingură de apă. Se amestecă bine totul, pe flacără mare, un minut.

Apoi se adauga amestecul de legume, sarea si piperul şi se amestecă repede cu spatula de lemn, cam un minut.

Dacă s-a optat pentru o aromă ceva mai asiatică, se pune sosul de soia.

Se adauga vinul

 şi, imediat după aceea, orezul bine răsfirat, bob cu bob. Se amestecă rapid, tot pe foc puternic. Vinul şi sucul legumelor vor parfuma orezul. 

La final se orneaza cu pătrunjel verde /coriandru pentru savoare.


Responses

  1. […] Dam fiecare bucata de peste prin pesmet apoi prin oul batut si apoi prin fulgii maruntiti. Le punem in tava de la aragaz pe hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru cca 10-15 minute (sau in functie de fiecare cuptor). Se serveste cu cartofi natur/piure/prajiti sau cu orez (recomandare Orez cu legume). […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: