Postat de: borzasimona | 2 Decembrie 2010

Boeuf Stroganoff

Ingrediente :
• 500g muschi de porc
• 1 lingura de faina
• 300 de ml. de supa de pasare
• 1 ceapa mare, tocata fin
• 2 catei de usturoi, zdrobiti
• 200 de grame de ciuperci proaspete
• 70 de grame de unt
• 1 lingura de ulei
• 250 de grame de smantana cu cel putin 25% grasime
• 1 lingura de mustar
• 1 lingura rasa de pasta de rosii
• 1 lingurita de paprika dulce
• sare, piper

Mod de preparare:
Carnea o curatam de pielite, o taiem perpendicular pe fibre, in fasii subtiri, o saram si o piperam. Carnea astfel condimentata o imbracam in faina. Intr-o cratita incapatoare, adaugam uleiul si apoi 2/3 din unt. Cand se incinge grasimea, adaugam pe rand fasiile de carne si le prajim, pana se rumenesc usor.Scoatem carnea din cratita, adaugam untul ramas, ceapa si usturoiul. Le calim, amestecand continuu, pana cand se inmoaie ceapa iar apoi adaugam ciupercile.Le calim 3-4 minute si adaugam carnea. Stingem totul cu supa si amestecam energic, insistand pe fundul cratitei, apoi lasam sa fiarba in clocote foarte mici timp de 10-15 minute (pana ce carnea e frageda). Smantana o omogenizam cu paprika, pasta de rosii si mustarul, diluam cu 2-3 linguri de sos fierbinte si adaugam in cratita.Lasam sa mai dea un clocot toate impreuna si este gata. Noi am servit cu gnocchi(sau nocherli, cum le spunea bunica mea:)).

Pofta buna!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: