Postat de: borzasimona | 2 Decembrie 2010

Tort de mere si crema de zahar ars

Ingrediente petru crema:
• 200 g zahar pentru caramel
• 6 oua
• 800 ml lapte
• 6 linguri de zahar
• 4 plicuri de vanilie
• 1/2 fiola vanilie
• 5 mere

Ingrediente petru blat:
• 6 oua
• 6 linguri de faina
• 6 linguri de zahar
• un praf de copt
• 1/2 fiola vanilie
• 1/2 fiola rom

Mod de preparare:
Pregatim vasul in care vom face tort-ul si punem zaharul in el. Caramelizam zaharul iar apoi tapetam peretii laterali ai vasului cu zahar. Il lasam sa se raceasca putin pana cand incepe sa crape.
Intre timp pregatim crema. Ouale se bat cu zaharul si aromele pana se spumeaza. Apoi se toarna treptat laptele caldut. Se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.
Curatam merele, eliminam cotoarele, le taiem in cuburi si le punem in cratita peste crema de zahar ars.
Dam la cuptor pana se incheaga crema de zahar (atunci cand o miscam este gelatinoasa).Cat sta la cuptor pregatim blatul.Intr-un castron mare si cu peretii inalti separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem spuma albusurile. Adaugam cele 6 linguri de zahar si mixam in continuare pana nu se mai simte nici un cristal. Albusul trebuie sa fie tare, cand intoarceti castronul sa nu cada. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam cu grija. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si le adaugam in trei transe peste spuma de ou. Compozitia rezultata trebuie sa fie pufoasa si aerata.
Cand crema de zahar ars este gata si rumenita pe deasupra, se scoate, se toarna aluatul si se niveleaza. Se pune la copt la foc mediu (in cuptorul deja incins). Este gata cand s-a rumenit bine pe deasupra.
Se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida, daca avem surplus de sirop il lasam sa se scurga incet de pe platou. Se lasa la racit si se serveste cu frisca(cui ii place:)). Este delicios.

Reteta am luat-o de aici cu mici modificari.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: