Postat de: borzasimona | 16 Decembrie 2010

Prajitura „turnata” cu mere

Ingrediente petru blat:
• 2 oua intregi
• 9 linguri zahar
• 9 linguri ulei
• 9 linguri lapte
• 12 linguri faina
• 1 praf de copt

Ingrediente petru crema:
• 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
• zahar dupa gust
• scortisoara

Mod de preparare:
Freacam ouale cu zaharul, adaugam uleiul si freacam pana se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste amestecul precedent alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand il luam cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Curatam merele, le taiem bucatele sau felii si le calim cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite adaugam un pic de scortisoara si le lasam sa se racoreasca.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Turnam jumatate din aluat si bagam pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptor preincalzit. Scoatem apoi si punem amestecul de mere calite.
Turnam si restul de aluat si punem la copt pentru cca. 40 de minute.
Cand este gata o pudram cu zahar pudra.

Reteta am luat-o de aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: