Postat de: borzasimona | 4 Februarie 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente :
• 600 de grame de carne macinata slaba
• 1 ceapa
• 6 linguri de orez
• 1 lingurita rasa de paprika dulce
• 2 oua
• 3 morcovi
• 1 ardei
• 1 fir de pastarnac
• 1 telina mica
• 1 radacina de patrunjel
• 1 gulioara
• 2 rosi
• 200 de grame de smantana cu cel putin 20% grasime
• o legatura de patrunjel verde
• sare,piper
• dupa gust: otet, zeama de lamaie sau bors pentru inacrit

Mod de preparare:

Morcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, patrunjelul, gulia si 1 ceapa le curatam, le spalam bine si le taiem in cubulete potrivite.
Punem legumele intr-o oala, turnam 4 litri de apa rece si le punem la fiert.
Separat, punem la fiert 500 de ml. de apa intr-o craticioara. Cand apa clocoteste, adaugam 3 linguri de orez (3 linguri de orez le pastram) si le oparim 2 minute. Scurgem orezul si il clatim sub jet de apa rece.
Carnea macinata, orezul prefiert, cele doua albusuri de ou (galbenusurile le pastram separat), 1 lingurita de paprika dulce, sare si piper le framantam bine.
Din aceasta compozitie formam perisoarele, de preferinta cat mai mici, dar asta e chestie de gust.
Cand apa si legumele incep sa fiarba in clocot, adaugam cele trei linguri de orez ramase, bine spalate, apoi perisoarele si potrivim gustul supei cu sare. Lasam sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, apoi punem in ciorba si rosia decojita si taiata cuburi mici.Batem smantana cu galbenusurile si 2 linguri de apa rece, apoi o diluam cu un polonic de ciorba fierbinte si numai dupa aceea o rasturnam in oala. Potrivim gustul de sare, piper si bors magic(lamaie sau otet, in functie de preferinte).Lasam sa mai dea in clocot 2-3 minute, apoi oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

Reteta am luat-o de aici cu mici modificari.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: