Postat de: borzasimona | 12 Martie 2011

Iahnie de fasole

Ingrediente :

• 500g fasole boabe
• 2 morcovi
• 2 cepe
• 3 catei de usturoi
• 3 linguri pasta de ardei(sau 2 ardei taiati marunt sau tocati in blender)
• 2 linguri pasta de rosii
• 2 foi de dafin
• sare, piper

Mod de preparare:
Lasam fasolea la inmuiat in apa rece de pe-o zi pe alta, o strecuram, o pune la fiert in alta apa, iar dupa 2-3 clocote ii schimbam apa.(Daca nu ati apucat sa o puneti la inmuiat inainte cu o seara ii schimbati apa de 4 ori). Adaugam foile de dafin si putina sare. Se fierbe la foc mic. Dupa ce este fiarta o strecuram.
Ceapa si usturoiul le toacam marunt iar morcovii ii dam pe razatoare. Calim putin ceapa cu usturoiul,apoi adaugam 2 linguri de apa sa se innabuse. Adaugam apoi morcovii, pasta de ardei si pasta de rosii.Le amestecm bine, lasam sa se inmoaia putin si morcovul si apoi adaugam fasolea.Punem putina apa, condimentam si lasam sa se intrepatrunda gusturile.

Noi am servit cu bacon la gratar si castraveti murati, iar in zilele de post doar cu castraveti. A fost foarte buna si spun asta pentru ca juriul(adica Dragos:)) a fost foarte incantat si m-a rugat sa fac mai des:)Sper sa o incercati si voi si sa va placa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: