Postat de: borzasimona | 23 Martie 2011

Fasole batuta

Ingrediente :

• 300 g fasole alba
• 2 cepe mari
• 1 foie de dafin
• 1 morcov
• 100 ml ulei
• usturoi dupa gust
• 1/2 lingurita boia de ardei
• sare

Mod de preparare:
Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, o punem la fiert. Schimbam apa la primul clocot si umplem cratita din nou cu alta apa fiarta. Repetam operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa punem la fiert si 1 morcov, foaia de dafin si 1 ceapa, taiate in 4.

Cand fasolea este fiarta o scurgem bine de zeama si o pasam in blender. Adauga uleiul, usturoiul pisat, potrivim gustul de sare si se mixam pana devine ca o crema pufoasa.

Cealalta ceapa,taiata solzisori o calim putin in cateva linguri de ulei de masline. Cand este gata punem boiaua de ardei si omogenizam. Dupa ce s-a racit, o rasturnam peste fasole.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: