Postat de: borzasimona | 22 Mai 2011

Ciorba pe oase de porc

Ingrediente :

• 2 oase de porc mai mari cu carne pe ele
• 2 morcovi
• 1 telina mica
• 2 radacini de patrunjel
• 1 ceapa
• 1 ardei
• 2 cartofi
• conopida(eu de data asta n-am avut)
• 1 mana de mazare boabe
• 1 mana de fasole verde
• 1 rosie mare (2 daca sunt mai mici)
• patrunjel verde
• sare, piper
• dupa gust otet, zeama de lamaie sau bors

Mod de preparare:

Zarzavaturile, ceapa si ardeiul le curatam, le spalam si le taiem marunt. Oasele le punem la fiert in 4 litri de apa, adaugand o lingura de sare care va ajuta la coagularea spumei. Adunam spuma de cateva ori. Dupa jumatate de ora de fierbere adaugam zarvaturile, ceapa si ardeiul.

Cand oasele de porc sunt fierte si carnea incepe sa se desprinda, le scotatem cu spumiera si le lasam sa se raceasca putin.

Intre timp, curatam cartofii si ii spalam bine, ii taiem in cuburi(daca avem si conopida o taiem in bucatele potrivite) si ii adaugam in ciorba care fierbe in continuare.

Dezosam carnea si o adaugam in supa

O mai lasam sa dea cateva clocote si adaugam mazarea si fasolea verde.

Rosia (sau rosiile) o oparim cateva secunde, o curatam de pielita si o taiem in cuburi.

Verificam daca s-a fiart mazarea si fasolea verde si se adaugam rosiile.O mai lasam sa fiarba cateva minute si oprim focul.O acrim putin, potrivim gustul de sare si piper si adaugam verdeata tocata. Imediat dupa aceea punem un capac pe oala si lasam sa se intrepatrunda aromele.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: