Postat de: borzasimona | 23 Mai 2011

Tiramisu

Ingrediente :

• 500g mascarpone
• 400g piscoturi
• 3 oua
• 3 linguri de zahar pudra + 3 linguri de zahar pentru cafea
• 250ml cafea
• 2 fiole esenta de rom
• 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

Pregatim doua castroane: unul pentru mascarpone si unul pentru albusuri. In primul vas adaugam galbenusurile peste mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza. In celalat castron batem albusurile spuma . Cand spuma este tare adaugam cele 3 linguri de zahar pudra si mai batem putin. Adaugam albusurile batute peste mascarpone si amestecam cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa.

Intr-o farfurie mai inalta punem cafeaua, adaugam 100 ml de apa, 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. In aceasta cafea vom inmuia piscoturile.
Pregatim o tava si incepem sa ansamblam prajitura. Luam fiecare piscot, il trecem prin cafea si il asezam pe tava. Cand primul strat de piscoturi l-am pus, punem primul strat de crema. Apoi mai punem un strat de piscoturi si inca unul de crema.

Deasupra razuim ciocolata. Dam la frigider pana a doua zi ca sa aiba timp sa se inmoaie piscoturile. Este delicioasa, rapida si racoroasa. Este potrivita pentru zilele toride deoarece nu necesita coacere .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: