Postat de: borzasimona | 9 Iunie 2011

Ghiveci de legume cu frigarui de pui

De ceva timp ti-e mai mare dragul sa mergi in piata. Totu-i asa de frumos colorat incat nu te poti abtine sa nu cumperi. Drept urmare, cu frigiderul plin de legume m-am apucat de gatit. M-am hotarat sa fac o mancarica de legume…si deoarece carnea nu putea lipsi….m-am hotarat sa fac si cateva frigarui de pui. A fost o alegere buna zic eu…si cei care au mai mancat.🙂

Ingrediente pentru frigarui:

• 1 piept de pui mai mare
• 4 ardei
• 2 cepe
• 1 lamaaie
• condimente
• bete pentru frigarui

Ingrediente pentru mancarica:

• 8 cartofi noi
• 2 pumni de fasole verde
• 3 rosii
• 2 ardei
• 1 ceapa mare
• 2 linguri de ulei
• condimente

Mod de preparare:

Incepem cu frigaruile de pui deoarece pana ele stau la cuptor avem timp sa terminam si mancarica de legume.Taiem pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si il lasam intr-un baitz preparat din ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamiae si toate condimentele pentru cel putin 10 minute. Ideal ar fi sa le lasati o ora sau chiar mai mult. Intre timp, curatam si taiem cepele in bucati mai mari, iar ardeii ii taiem cuburi (arata mai frumos daca foloseam ardei rosu…dar eu am avut doar galben in frigider).

Infigem pe frigarui, alternativ, bucatile de ardei,ceapa, si carne.(ingredientele de pe frigarui pot sa difere in functie de preferinte…putetia dauga ciuperci, usturoi, rosii, …).

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem frigaruile.

La bagam la cuptor si le lasam aproximativ 15 minute la foc mediu(ca sa se patrunda carnea nu doar sa se rumeneasca), dupa care le scoatem, le intorcem si le mai bagam 15 minute. Sunt gata cand sunt rumenite frumos pe toate partile.

Pana frigaruile sunt la cuptor ne ocupam de mancarea de legume. Prima data punem rosiile intr-un vas cu apa si le punem sa dea un clocot ca sa le putem decoji.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi, ardeii si ceapa le taiem marunt, fasole verde o spalam si o rupem marunt, iar rosiile le decojim si le taiem cubulete. Astea fiind facute putem sa punem mancarea la facut.

Punem cele 2 linguri de ulei iar apoi adaugam ceapa, ardeii si rosiile.

Le lasam 5 minute sa se inmoaie iar apoi adaugam cartofii, fasolea verde, 2 cani de apa si condimente. Lasama pana se inmoaie legumele. Daca este nevoie se mai adauga o cana cu apa.

Si gata. Mancarea a iesit foarte buna si usoara(este foarte buna si fara carne). ..ca pentru o zi torida de vara.:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: