Postat de: borzasimona | 12 Iulie 2011

Tort cu cirese

Ingrediente pentru blat:

• 5 oua
• 5 linguri de faina
• 5 linguri de zahar
• 1 praf de copt

Ingrediente pentru jeleu:

• 400ml suc de cirese
• 1 pachet praf budinca de vanilie
• 3 linguri de zahar
• 300g cirese

Ingrediente pentru crema:

• 400ml lapte
• 1 pachet praf budinca de vanilie
• 80g zahar pudra
• 100g unt
• 200ml frisca lichida
• 1 ciocolata pentru decor

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se topeste. Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam apoi treptat galbenusurile peste spuma si incorporam usor faina, amestecand de jos in sus. Turnam aluatul intr-o tava detasabila unsa si tapetata si introducem in cuptorul preincalzit 20-30 de minute(pana trece testul scobitoarei).

Scoatem din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si lasam sa se raceasca in forma (blatul meu a avut usoare denivelari si l-am indreptat putin).

Pana cand blatul se raceste pregatim jeleul.

Siropul de cirese il amestecam cu zaharul si cu praful de budinca. Punem vasul pe foc pana se ingroasa. Pana curatam ciresele de samburi acoperim jeleul cu folie alimentara ca sa nu formeze crusta. Curatam ciresele de samburi si le adugam peste jeleu. Turnam jeleul peste blatul racit si asteptam sa se raceasca si sa se intareasca.

Pana se raceste jeleul pregatim crema.

Pentru crema amestecam laptele cu praful de budinca si cu zaharul. Punem pe foc si feirbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Lasam sa se raceasca, dar acoperit cu folie alimentara sa nu faca crusta. Cand budinca s-a racit o amestecam cu untul si frisca batuta.

Intindem crema peste jeleul de cirese iar apoi decoram dupa bunul plac. Eu am pus ciocolata de decor deasupra si cateva cirese date prin miere si apoi prin zahar, pentru aspect.

Lasam la rece pana a doua zi si apoi desfacem forma.

A fost foarte bun si racoros, potrivit pentru zilele toride de vara.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: