Postat de: borzasimona | 8 Septembrie 2011

Ciorba de fasole verde

Ingrediente :

• 500g fasole verde
• 1 morcov
• 1 rosie
• 2 linguri de faina
• 3 linguri de ulei
• 150ml lapte
• 100ml smantana
• 1 leg de patrunjel verde
• sare, boia

Mod de preparare:
Pregatim zarzavaturile. Curatam fasolea verde si apoi o rupem bucati mai mici. Curatam morcovul si il taiem rondele. Oparim rosia, o decojim si o taiem marunt.

Cand avem toate legumele pregatite le punem toate in oala, adaugam 2 L de apa si punem la fiert. Adaugam si putina sare. Cand legumele sunt aproape fierte pegatim un rantas.

Intr-o tigaie punem faina si uleiul si punem pe foc. Lasam sa se prajeasca putin si adaugam ½ lingurita de boia. Punem putina supa peste rantas si apoi il turnam in oala.Adaugam si legatura de patrunjel in supa(o adaugam intreaga doar legata cu o ata ca sa o putem scoate la final). Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam laptele, smantana si condimentam dupa gust. Mai lasam sa fiarba cateva minute impreuna si ciorba este gata.

Este o ciorba usoara de vara, se face repede si este foarte buna.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: