Postat de: borzasimona | 22 Septembrie 2011

Friptura de pui si cartofi la cuptor

Ingrediente :

• carne de pui(eu am avut doua pulpe si 2 aripi)
• 1 ceapa
• 1 ardei
• 2 rosii
• 6 cartofi
• 2 morcovi
• 250ml smantana
• 1 ou
• cascaval
• condimente
• o legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:

Pentru inceput punem cartofii cu tot cu coaja la fiert. Morcovii ii curatam si ii punem la fiert.

Pana fierb cartofii si morcovii pregatim carnea si legumele. Spalama bucatile de pui, le curatam de pielite si le taiem dupa preferinte. Curatam ceapa si o taiam marunt, taiem ardeiul marunt iar rosiile le punem in apa fierbinte sa le putem decoji. Dupa ce le decojim le taiem cubulete.

Punem ceapa si ardeiul la calit iar apoi adaugam carnea si 2 cani de apa. Condimentam dupa gust. Punem si rosiile deasupra si o lasam pe foc pana este moale.

Daca scade prea tare sosul si carnea nu este facuta mai adaugam apa. La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Cand cartofii s-au fiert ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Acelasi lucru facem si cu morcovii.

Tapetam o tava pentru cuptor cu unt si pesmet(eu mi-am inaugurat noua tava in forma de inima :)) iar apoi incepem sa aranjam cartofii si morcovii in tava.

Intr-un bol amestecam smantana, oul,condimentele iar apoi sosul obtinut il punem peste cartofi. Punem deasupra cascavalul dat pe razatoare, putina boia de ardei dulce pentru culoare si patrunjelul verde taiat marunt.

Dam totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: