Postat de: borzasimona | 28 Septembrie 2011

Tarta cu mere

Ingrediente pentru aluat:

• 1 1/2 cana de faina
• 4 linguri de zahar
• 2 oua
• 2 linguri de unt

Ingrediente pentru umplutura:

• 6 mere
• 3 linguri de zahar brun
• 200ml smantana
• 2 oua
• esenta de vanilie

Mod de preparare:

Prima data pregatim aluatul. Amestecam toate ingredientele intr-un castron iar apoi intindem o foaie. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in tava astfel incat sa ramana marginile putin ridicate. Gaurim ici colo cu furculita ca sa nu se ridice in timp ce se coace si bagam la cuptor pentru 15 minute la foc mediu.

Intre timp pregatim merele. Le curatam de coaja, le scoatem samburii iar apoi le taiem cuburi. Le punem intr-un vas, adaugam zaharul si le punem pe foc pana se inmoaie putin.

Intr-un bol amestecam smantana cu ouale si cu esenta de vanilie.

Cand aluatul este copt, scoatem tava din cuptor punem merele deasupra iar apoi turnam peste ele amestecul de smantana. Bagam inapoi la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.

O lasam sa se raceasca putin inainte sa o taiem, ca sa o putem scoate frumos din tava. Se face foarte repede si este foarte buna, motiv pentru care nici nu am apucat sa-i fac prea multe poze.

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul lui Adi Hadean, dar am modificat-o putin ici colo.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: