Postat de: borzasimona | 6 Noiembrie 2011

Desert cu mere si bezea

Ingrediente :

• 1 franzela
• 500g branza de vaci
• 150g zahar
• 1 ou + 3 galbenusuri
• 500g mere
• 500ml lapte
• 100g stafide
• 100g miez de nuca
• 2 plicuri de zahar vanilat

Pentru bezea:

• 3 albusuri
• 200g zahar

Mod de preparare:

Amestecam branza cu 100g de zahar, cu doua galbenusuri si cu stafidele. Taiem painea felii(sfatul meu este sa taiati coaja) si ungem cu unt o forma termorezistenta.

Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-un alt castron, amestecam cu un tel laptele cu 1 ou + 1 galbenus si cu zaharul vanilat.

Inmuiem bine feliile de paine in lapte si le asezam in vasut termorezistent pe care l-am pregatit in prealabil. Intindem compozitia de branza peste feliile de paine.

Punem apoi merele date pe razatoare,

amestecam nuca cu zahar si o adaugam peste mere.

Adaugam deasupra un alt strat de paine inmuiata in lapte.

Introducem vasul la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru bezea, batem albusurile spuma tare cu zaharul.

Scoatem desertul din cuptor, intindem bezeaua

si coacem pentru alte 10-15 minute. Lasam sa se raceasca si este gata de servit.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: