Postat de: borzasimona | 7 Ianuarie 2012

Briose cu crema de branza si visine

In primul rand vreau sa va urez un an nou plin de bucurii, sa realizati tot ce v-ati propus, sa aveti parte de clipe minunate si nu in ultimul rand sa fiti sanatoase. La multi ani!

Si acum sa trecem la reteta de briose cu branza, briosele pe care le-am pregatit pentru concurs.

Ingrediente pentru briose:

• 200 de grame de zahar
• 250 de grame de faina
• 1 lingurita praf de copt
• 2 linguri de cacao
• 1 plic de zahar vanilat
• 50 de grame de unt
• 100 ml de smantana
• 3 oua si un galbenus

Ingrediente pentru crema de branza:

• 200 de grame de branza proaspata de vaci
• 60 de grame de zahar
• 1 plic de zahar vanilat
• 1 albus
• 150 de grame de visine (congelate, proaspete, din compot)

Mod de preparare:

Pentru briose, batem trei oua si un galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta. Adaugam untul topit si smantana, mixam din nou, apoi adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt.

Pentru umplutura: Pastram 12 visine iar restul le punem in blander si le tocam. Branza o amestecam cu zaharul, cu esenta de vanilie,cu visinele tocate si cu albusul.

Compozitia pentru aluat si cea pentru umplutura le punem separat in doua sprituri cu deschizatura mare.

Pregatim tava pentru briose, asezand cosuletele speciale de hartie.

Turnam in fiecare forma un strat de aproximativ un centimetru din compozitia pentru aluat, apoi in mod egal compozitia pentru umplutura. In fiecare forma asezam cate o visina, apoi, cu ajutorul spritului, turnam aluatul, incepand cu un cerc exterior care sa „inchida” in centrul lui umplutura.

Introducem tava in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 25 – 28 de minute.

Eu le-am ornat cu ciocolata deoarece le-am pregatit de concurs. Am uns fiecare briosa cu putina miere iar apoi le-am dat prin ciocolata maruntita.

Au fost foarte laudate asa ca merita efortul.

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul retete ca la mama.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: