Postat de: borzasimona | 23 Ianuarie 2012

Sote de curcan in sos de bere

Cu grija sa nu tulburam amintirile asezate pe rafturi, dar nici sa bruscam colbul fin al istoriei, am scos frumos si pofticios retetarul din camara boiereasca. Dupa ce am depanat povestea curcanului dunstuit si smantanit, l-am scaldat in bere, pentru a-l aduce in contemporaneitate.

Ingrediente :

• 500g piept de curcan
• 100g ceapa rosie
• 200g fasole verde
• 100g costita
• 30g unt
• 2 linguri de faina
• 250ml bere
• 100g smantana
• 1/2 legatura de patrunjel
• condimente

Mod de preparare:

Pieptul de curcan il spalam, il stergem de apa si il taiem fasii. Ceapa o taiem julien. Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Fasolea verde o curatam(daca este proaspata…eu am avut din congelator), o spalam, o fierbem aproximativ 5 minute in apa clocotita, apoi o spalam cu apa rece si o scurgem.

Fasiile de curcan le punem la prajit in unt topit, apoi adaugam costita si ceapa. Condimentam cu sare si piper si mai prajim 2 minute impreuna.

Turnam berea peste carne si costita, adaugam fasolea si lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam rosiile si lasam sa scada sosul si sa se patrunda carnea. Adaugam apoi faina amestecata in prealabil cu smatana. Condimentam si lasam sa fiarba pana sosul incepe sa se lege, apoi presaram cu patrunjel verde.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: