Postat de: borzasimona | 15 Februarie 2012

Conopida saseasca la cuptor

Sasii s-au stabilit in Ardeal acuma vreo 800 de ani si si-au adus cu ei legile, portul, folclorul, limba si, bineinteles, bucataria. Aromele usturoiate de pastrama frageda cuceresc conopida ce se impodobeste de sarbatoare cu un val alb de smantana. Alles Gute!

Ingrediente :

• 400g conopida
• 200g pastrama de pui
• 100g cascaval
• 100g smantana
• 100g ceapa
• 2 oua
• 30ml ulei
• 2 catei de usturoi
• sare, piper

Mod de preparare:

Conopida o curatam de frunze, o rupem in buchetele, o spalam bine, apoi o punem la fiert in apa cu putina sare, iar cand este fiarta, o scurgem de apa.

Ceapa si usturoiul le curatam, le tocam marunt, apoi le punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

Pastrama de pui o taiem julien, apoi o punem la calit peste ceapa si usturoi.

Intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat in prealabil cu unt si pesmet, punem buchetelele de conopida,

pe desupra pastrama si ceapa

si acoperim totul cu smantana amestecata cu ouale.

Deasupra preparatului radem cascaval,

apoi introducem vasul in cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa putin la racit si se poate servi. Este mirifica.🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: