Ingrediente :
• 130 g unt topit și răcit
• 250 g făină
• 3 ouă
• 100 g zahăr
• 1 plic praf de copt
• 130 ml lapte călduț
• esenta de vanilie
• coajă rasă de lămâie
• miez de nucă
• un praf de sare
• 1 mar
Mod de preparare:
Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le mixam până isi dubleaza volumul, peste care turnam apoi, încet, untul,laptele,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie, amestecând continuu.
Separat amestecam faina cu praful de copt.
Adaugam ingredientele solide peste cele lichide si amestecam pana se omogenizează.
Curatam marul si il taiem cubulete.
Punem cate o lingura din compozitie in hartiutele de briose, apoi adaugam 3 cubulete de mar si apoi umplem pe trei sferturi fiecare hartiuta. Deasupra punem miez de nuca si le bagam la cuptor aproximativ 20 de minute, sau pana se rumenesc usor deasupra.
Le scoatem din cuptor si sunt numai bune de mancat…indicat ar fi, daca rezistam, sa asteptam sa se raceasca. 🙂
Să aveți poftă bună!!
[…] 45. BRIOSE CU MERE SI NUCI Borza Simona Daniela […]
By: JUST-T VA OFERA UN MARTISOR | Diva In Bucatarie on 13 martie 2013
at 5:26 pm