Postat de: borzasimona | 22 Februarie 2012

Ciuperci gratinate

Ingrediente :

• 400g ciuperci
• 3 cartofi
• 1 ou
• 100g cascaval
• 4 linguri de smantana
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei
• 1/2 legatura de patrunjel verde
• sare, piper

Mod de preparare:

Flierbem cartofii intregi in apa cu sare, ii scurgem de apa, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.

Ciupercile le taiem felii mai groase, condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi le calim in ulei bine incins, la foc iute, pana scade zeama. Le luam apoi de pe foc si le lasam la racit.

Ungem un vas termorezistent mai mic cu unt, presaram putin pesmet si asezm pe fundul lui un strat cu fefelii de cartofi,

apoi un strat de ciuperci

si continuam in acelsai fel pana epuizam ingredientele. Deasupra trebuie sa fie ciuperci.

Separat intr-un castron, batem oul cu smantana, usturoiul zdrobit, sare, piper dupa gust. Compozitia obtinuta o turnam peste straturile de cartofi si ciuperci.

Presaram patrunjelul verde taiat marunt

si un starat de cascaval deasupra.

Introducem vasul la cuptor si coacem pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: