Postat de: borzasimona | 22 Februarie 2012

Gris cu stafide si caramel

Ingrediente :

• 4 cani de lapte
• 1 cand de gris
• 3 linguri de zahar
• 1 zahar vanilat

Ingrediente pentru glazura:

• 100g stafide
• 4 linguri de zahar
• 50g unt

Mod de preparare:

Punem la fiert laptele cu zaharul si vanilia. Cand clocoteste punem in ploaie grisul si amestecam repede ca sa nu faca cocoloase. Lasam la foc mic 15-20 minute, amestecand continuu pana cand se ingroasa.

Punem stafidele in apa calduta ca sa se umfle.Intr-un ibric caramelizam zaharul, adaugam untul si facem o crema caramel.

Dupa ce grisul este gata, turnam in boluri si ornam cu stafide si crema caramel.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: