Postat de: borzasimona | 26 Februarie 2012

Poale-n brau

Am zis,daca tot e weekend, e momentul pentru ceva mai special. Aceste poale-n brau au fost dragoste la prima gustare, dar pana acuma nu am indraznit sa incerc sa fac acasa. Ieri insa,mi-am luat inima-n dinti si m-am apucat de treaba. Am avut putine emotii cu aluatul dospit dar pana la urma a iesit bine.

Ingrediente :

• 600 g faina
• 200 ml lapte + 2 linguri pentru uns
• 50 g drojdie proaspata
• 2 linguri smantana
• 350 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 6 oua
• 100 g unt
• coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
• 500 g branza vaci
• 70-80 g stafide
• 2 lingurite esenta de vanilie
• 1 praf de sare

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.

Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.

Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.

Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini (la mine nu s-a chiar dezlipit de maini dar a dospit si a fost ok). Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 150 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.

Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci.

Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc.

Intr-o farfurie batem un ou impreuna cu 2 linguri de lapte.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu amestecul de ou deasupra

si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii. Le pudram cu putin zahar pudra si daca avem rabdare asteptama sa se raceasca inainte de-a le servii.🙂

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Diva in bucatarie.


Responses

  1. Au iesit frumusele foc.

    • Au iesit si foarte gustoase, dar mi-a dat ceva emotii aluatul ca mi-a iesit destul de moale…si avand in vedere ca sunt la prima incercare nu prea am stiut ce-i de facut…am mai pus putina faina…poate nu trebuia:))…dar pana la urma au iesit super….multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care le postezi zilnic


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: