Publicat de: borzasimona | 10 aprilie 2012

Chec de post

Ingrediente :

• o cana de apa
• ½ cana de ulei
• o cana de zahar
• 2 cani de faina
• 1 praf de copt
• esenta de vanilie
• visine fara samburi

• 2 linguri de cacao
• scortisoara

• 3 linguri de cocos

Mod de preparare:

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, esenta de vanilie si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa, visine si scortisoara si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos si cateva visine.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.(Checul meu s-a rumenit putin deasupra pentru ca m-am uitam la MasterChef. 🙂 )

Il lasam sa se raceasca si apoi il taiem.

Este foarte aromat.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Mihaelei, dulciurifeldefel.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: