Ingrediente :
• 1.2-1.5 kg varza dulce
• 1 ceapa mare
• 2-3 morcovi medii
• 1 ardei kapia
• 3 linguri pasta de rosii
• 200 ml suc de rosii
• 2 frunze de dafin
• 1 legatura de marar verde
Mod de preparare:
Curatam varza de frunzele de deasupra si o taiem fideluta cat mai subtire.
Ceapa si ardeiul le taiem marunt iar morcovii ii dam pe razatoarea mica.
Punem ceapa, morcovii si ardeiul la calit in 2 linguri de ulei. Punem apoi si putina apa si le lasam sa se caleasca putin.
Adaugam apoi varza, pasta de rosii, sucul de rosii, 700-800ml apa si frunzele de dafin. Condimentam dupa gust si lasam pe foc pana se inmoaie varza. Adaugam apoi mararul taiat marunt si mancarea este gata.
Noi am servit-o alaturi de mamaliga, in zilele de post.
Mi-ai facut o pofta cu varza asta…
By: Retete, de Cosmin Albulescu on 21 aprilie 2012
at 9:31 pm
iti recomand sa o incerci…sunt sigura ca nu-ti va parea rau:)
By: borzasimona on 23 aprilie 2012
at 9:27 am