Postat de: borzasimona | 23 Aprilie 2012

Supa de conopida cu galuste

Ingrediente :

• 1 buc conopida, circa 400 g
• 2 morcovi
• 1 cartof
• 1 radacina patrunjel
• 1 legatura patrunjel verde
• 1 ou
• 1 lingura unt
• 3 linguri ulei
• lamaie
• 300 ml smantana
• sare

Ingrediente pentru galuste :

• 1 ou
• faina
• sare

Mod de preparare:

Desfacem conopida buchetele mici si o spalam bine sub jet de apa rece dupa care o lasam la scurs. Morcovii si patrunjelul le curatam , le spalam si le taiem cubulete. Patrunjelul verde il tocam fin.

Intr-o oala punem la incins 1 lingura unt impreuna cu 3 linguri ulei. Morcovii si patrunjelul taiat il cali pret de cateva secunde dupa care turnam aproximativ 3 l apa si lasam sa fiarba impreuna cu 1 lingura sare.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam si rozetele de conopida si lasam mai departe sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatim galustele de faina. Oul intreg il amestecam cu faina…cat cuprinde…trebuie sa iasa un aluat elastic dar nu trebuie sa fie tare ca sa se desprinda de farfurie. Din acest aluat rupem cu o lingura galuste mici direct in supa. Sa aveti grija ca galustele vor creste in supa.

Fiind gata si galustele pregatim smantana. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou la care vom adauga smantana. Amestecam si adaugam in vasul cu ciorba.Adaugam si cartoful taiat foarte marunt. Lasam sa fiarba pret de cateva minute(pana fierb si cartofii) apoi adaugam la supa zeama de lamaie. Potrivim de gust cu sare daca mai e nevoie, presaram deasupra patrunjelul verde tocat si supa e gata pentru servire.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: