Postat de: borzasimona | 26 Aprilie 2012

Prajitura Túró Rudi

Aceasta prajitura era preferata mea in copilarie, asa ca mama o facea destul de des. Timpul a trecut…reteta am uitata-o…pana intr-o zi cand am dat peste ea intamplator si bucuria a fost mare. Nu am mai stat mult pa ganduri si m-am apucat de treaba…ce a iesit…e de poveste.🙂

Ingrediente pentru aluat :

• 400 g faina
• 250 g unt/margarina
• 150 g zahar
• 1 galbenus
• 1 pachetel praf de copt
• 2 linguri cacao

Ingrediente pentru crema :

• 750 g branza dulce(sa nu fie apoasa)
• 3 oua + un albus(cel ramas de la aluat)
• esenta de vanilie
• 250 g zahar (cine vrea mai dulce poate sa puna mai mult zahar)
• stafide

Mod de preparare:

Prima data preparam aluatul. Cernem faina, praful de copt si cacaua si le amestecam cu margarina, zaharul si galbenusul pana obtinem un aluat maleabil pe care-l vom impartii in doua bile.

Punem 8-10 minute aluatul la congelator, timp in care ne ocupam de branza: amestecam branza cu ouale si zaharul pana obtine o crema. Adaugam apoi esenta de vanilie si stafidele.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem primul stat de aluat dat pe razatoarea mare (aluatul nu trebuie sa fie apasat in tava, trebuie doar sa acopere uniform fundul tavii).

Intindem apoi crema de branza ( sa fie intinsa uniform)

si punem si al doilea strat de aluat dat pe razatoare.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 35-40 de minute.

Este delicioasa…pur si simplu se topeste in gura.🙂

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: