Postat de: borzasimona | 5 Mai 2012

Oua Benedict

Ingrediente:

• 4 oua
• 2 linguri otet
• o bagheta taiata pe jumatate
• 2 rosii
• bacon
• 1 lingura ulei
• sare
• sos olandez

Ingrediente pentru sosul olandez:

• 2 lingurite suc lamaie
• 2 galbenusuri
• 2 lingurite iaurt
• sare

Mod de preparare:

Vom pregati prima data sosul. Punem intr-un castron sucul de lamaie, adaugam apoi galbenusurile si sarea. Amestecam cu un tel, apoi incorporam iaurtul. Asezam castronul pe un vas cu apa care fierbe si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa. Punem sosul deoparte si pregatim uoale.

Punem apa la fiert intr-o oala. Cand incepe sa dea in clocot punem otetul si sarea. Spargem ouale unul cate unul, intr-o cana, iar apoi le punem in apa cu otet si le lasam sa fiarba 2-3 minute, astfel incat albusul sa fie intarit, dar galbenusul sa ramana inca moale. Scoatem ouale cu o lingura cu gauri, le scurgem bine si le punem pe o fatfurie.

Incalzim bagheta in cuptor (eu am prajit-o in sandwich maker) si prajim baconul in ulei de masline.

Punem salata verde pe jumatate de chifla,

felii de rosii,

apoi baconul.

Adaugam ouale si apoi turnam sos olandez.

Acest mic dejun este un mod placut de a incepe weekend-ul.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: