Postat de: borzasimona | 23 Mai 2012

Rulada cu biscuiti

Ingrediente :

• 2 foi de napolitane(mici)

Ingrediente pentru crema de biscuiti :

• 100 g zahar
• 175 ml apa
• 150 g biscuiti simpli

Ingrediente pentru crema de lapte praf :

• 3 linguri apa
• 100 g zahar
• 100 g unt
• 125 g lapte praf
• 2 linguri nuca de cocos

Mod de preparare:

Punem biscuitii in robot si ii macinam fin. Zaharul il caramelizam intr-o cratita la foc mic. Cand devine lichid turnam apa. Fierbem in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.

Crema obtinuta o intindem imediat peste foaia de napolitana.

Apa, zaharul si untul le punem la fiert, la foc mic. Cand da in clocot amestecam bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Omogenizam amestecand energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana.

Dam la rece pana se intareste, de preferat de seara pana dimineata…eu am taiat-o dupa o ora ca n-am mai avut rabdare si sincer crema de lapte praf nu era 100% intarita…dar cu toate astea s-a mancat pe nerasuflate.🙂

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: