Postat de: borzasimona | 31 Mai 2012

Tort cu capsune in doua culori

Cum au aparut capsunele m-am gandit ca trebuie neaparat sa pregatesc ceva dulce cu ele. Am studiat putin piata si m-am hotarat sa fac un tort deoarece asteptam musafiri…veneau scumpii mei parinti in vizita. Ce a iesit se vede mai jos.🙂

Ingrediente pentru blat :

• 300 g biscuiti
• 200 g unt

Ingrediente pentru crema de branza roz:

• 200 g capsune
• 3 linguri de zahar
• 120 g crema philadelphia
• 4 linguri de zahar
• 10g gelatina
• 150 ml frisca lichida

Ingrediente pentru crema de branza alba:

• 70 g capsune
• 50 g ciocolata alba
• 250 g mascarpone
• 50 ml frisca lichida
• 10g gelatina
• 50 ml lapte fierbinte

Ingrediente pentru decor:

• aproximativ 200 g capsune
• 1 plic gelatina rosie
• 2 linguri zahar

Mod de preparare:

Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-un vas cu peretii detasabili, apasand bine peste acestia.

Mixam crema de branza cu 4 linguri de zahar si frisca, apoi punem gelatina la inmuiat. Capsunele le tocam in blender iar apoi le punem la fiert cu 3 linguri de zahar. Cand incepe sa se inchege, ca dulceata, luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, amestecand energic.

Turnam capsunele peste branza si amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia o punem peste blatul de biscuiti si o dam la rece pana facem urmatorul strat. (Inainte sa turnam al 2-lea strat de branza trebuie sa verificam daca primul strat s-a intarit putin…eu am facut putina pauza intre cele doua creme.)

Punem din nou gelatina la inmuiat si ne apucam de cea de-a doua crema. Mixam mascarpone cu zahar si frisca, apoi fierbem laptele. Intre timp topim si ciocolata alba la baine-marie. Luam de pe foc laptele, il amestecam cu ciocolata topita, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Incorporam ciocolata cu lapte in crema de mascarpone, treptat.

Taiem fructele cubulete si le amestecam cu crema de mascarpone.

Turnam si aceasta crema peste crema roz de capsune, apoi dam la rece pentru minim 6 ore.

Pentru decor taiem capsunele in doua, le asezam pe tort si pregatim o gelatina roz deasupra.

Va recomand din suflet acest tort…este demential.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: