Postat de: borzasimona | 25 Iunie 2012

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Ingrediente :

• 100 de grame de unt
• un ou
• o jumatate de banana
• esenta de vanile
• 100 de grame de zahar brun
• o lingura cu razatura de coaja de portocala
• 200 de grame de fulgi de ovaz
• un varf de cutit de sare
• o lingura de nuca de cocos rasa
• 100 de grame de stafide

Mod de preparare:

Impartim fulgii de ovaz in doua. Jumatate ii punem in blander si ii facem faina. Pregatim o tava care merge la cuptor si o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul sa se incalzeasca.

Amestecam untul moale cu oul intreg. Adaugam banana, esenta de vanilie si zaharul. Continuam sa amestecam pana cand totul este bine omogenizat si zaharul se topeste. Adaugam apoi coaja de portocala.

Intr-un alt vas amestecam faina de ovaz, sarea, nuca de cocos, stafidele si restul de fulgi de ovaz (cei intregi). Amestecam cele doua compozitii bine, cu o furculita, pana ce rezulta un aluat dens, zgrunturos. Cu mainile umede formam biscuitii si ii punem in tava.

Coace la foc potrivit, circa 15-20 de minute, pana ce se rumenesc frumos. Inainte sa-i scot i-am intors 2-3 minute si pe cealalta parte ca sa se coloreze putin.🙂

In caz ca, printr-o minune, nu se vor termina in cateva ore, fursecurile cu fulgi de ovaz si stafide se pot pastra o saptamana, la temperatura camerei, intr-o cutie de metal.

Sunt foarte, foarte buni alaturi de o cana de lapte…sunt un mic dejun perfect…si o modalitate savuroasa de a-ti incepe dimineata.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: