Postat de: borzasimona | 20 Iulie 2012

Ciorba munteneasca

Ingrediente :

• partea osoasa de la un pui
• 1 ceapa
• 1 ardei
• 2 morcovi
• 1-2 cartofi
• 1 legatura de patrunjel verde
• fidea
• suc de lamie pentru acrit(sau bors)
• 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Spalam puiul bine, il portionam, il punanem la fiert in 2-3 litri de apa si spumam pana ce ramane supa curata.

Intre timp pregatim legumele. Dam pe razatoare morcovul, cartoful il taiem cuburi iar ardeiul si ceapa le taiem marunt. Le adaugam in ciorba (fara cartof) si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele sunt aproape fierte punem si cartoful taiat cuburi si cele doua foi de dafin. Lasam sa fiarba cateva minute si adaugam fideaua.

Condimentam ciorba dupa gust, o acrim cu suc de lamaie (sau bors) si o mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem apoi focul, adaugam veredeata si o lasam sa stea cateva minute acoperita inainte sa o servim.
Este foarte buna si v-o recomand cu drag.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: