Postat de: borzasimona | 10 Decembrie 2012

Friptura de porc in sos de rosii

DSC04695

Ingrediente :

• 6 felii de cotlet
• 250 ml bulion
• 3 linguri vin rosu
• 5-6 catei de usturoi
• 2-3 linguri ulei de masline
• 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
• rozmarin
• busuioc
• sare, piper

Mod de preparare:

In primul rand pregatim carnea. O batem putin pe ambele parti, o condimentam iar apoi o punem intr-o tava, care merge la cuptor, intr-un singur strat.

DSC04690

Pregatim apoi sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema. Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea.

DSC04691

Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 45 minute. Dupa acest interval scoatem folia si daca a scazut prea tare sosul mai completam cu putina apa si bulion. Mai lasam apoi friptura in cuptor fara folie aproximativ 20 minute.

Servim friptura imediat ce o scoatem din cuptor cu garnitura preferata…noi am servit-o cu varza murata si cartofi prajiti…un deliciu.🙂

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: