Postat de: borzasimona | 3 Februarie 2013

Ciorba radauteana

DSC04865

Ingrediente :

• 1 piept de pui
• 1-2 radacini patrunjel
• 100 gr radacina telina
• 100 gr gulie
• 1 pastarnac
• 3-4 morcovi
• 1 praz mediu ( doar partea alba )
• 2 catei usturoi
• 1 galbenus
• 250 ml smantana
• suc de lamaie dupa gust
• 3 l apa
• sare, piper
• patrunjel verde

Mod de preparare:

Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in 3 l apa in care adaugam 2 lingurite de sare. Dupa primul clocot, spumam, iar apoi adaugam telina,gulia, morcovii,patrunjelul, pastarnacul, prazul taiate in bucati de 3-4 cm. Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pe foc mic spre mediu pentru cca 1 ora sau pana cand carnea se desprinde de pe oase.

Strecuram supa, inlaturam carnea de pe os si taiem carnea in suvite subtiri.

Taiem legumele in patratele mici iar prazul il aruncam.

Punem din nou supa in oala, adaugam carnea si legumele si o mai dam intr-un clocot.

Intr-un vas separat, amestecam galbenusul cu smantana. Adaugam peste ele un polonic din supa, amestecam bine si adaugam amestecul in oala cu supa.

Adaugam usturoiul dat prin razatoarea mica iar la sfarsit sucul de lamaie. Servim ciorba cu patrunjel proaspat tocat.

DSC04864

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: