Postat de: borzasimona | 11 Februarie 2013

Paste crete cu brocoli

DSC04854

Ingrediente :

• 400 grame broccoli
• 1 ceapa mica
• 1 catel usturoi
• 30 de ml ulei de masline
• 150 de grame smantana
• parmezan razuit
• sare, piper
• 400g paste

Mod de preparare:

Punem pe foc o oala cu 4-5 litri de apa in care adaugam 1 lingura cu varf de sare.

Rupem broccoli in buchetele mici, curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie larga (tinem cont ca in aceeasi tigaie vom amesteca pastele la final) incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul impreuna cu 1 lingurita rasa de sare, calindu-se pana devin aurii.

Adauga apoi buchetelele de broccoli si putina apa. Punem capacul pe tigaie si gatim broccoli inabusit.

Adaugam pastele in oala cu apa sarata clocotita si le lasam sa fiarba 7-8 minute.

Verificam des broccoli si mai adaugam putina apa daca este nevoie, sa nu se arda sau sa se prinda. Dupa 10-15 minute, se va inmuia atat cat sa intre furculita cu usurinta in el.

Adaugam smantana peste broccoli si potrivim gustul de sare si piper. Lasam sa mai dea o data in clocot si sosul este gata.

Tragem tigaia de pe foc si zdrobim broccoli in sos cu furculita sau cu presa de cartofi.

Pastele fierte le scoatem din oala si le punem in tigaia cu sosul de broccoli.

Amestecam cu grija pana cand toate pastele sunt uniform imbracate in sos si le servim presarate cu parmezan razuit din belsug.

Sunt senzationale.

Sursa de inspiratie


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: