Ingrediente briose :
• 120 g unt
• 2 oua
• 140 g faina
• 150 g zahar
• 100 g ciocolata
• 2 linguri cacao
• 1 lingurinta praf de copt
• 1 lingurinta esenta de vanilie
• 1 banana
Ingrediente glazura:
• 150 g ciocolata alba
• 100 ml frisca lichida
• 1 lingurinta esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ciocolata rupta bucati o punem intr-o cratita cu frisca lichida si zaharul si le punem pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Glazura obtinuta o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.
Intre timp pregatim briosele. Untul la temperature camerei, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de copt, piureul de banana si ciocolata topita le punem intr-un bol si le mixam impreuna pana se omogenizeaza totul.
Turnam compozitia in forme, dar nu le umplem de tot deoarece ele vor creste(vom umple doar 2/3 din forma). Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem briosele 12-15 minute, la temperatura medie sau pana trec testul scobitoarei.
Le scoatem din tava si le lasam la racit.
Scoatem glazura de la rece, ii adaugam 1 lingurinta esenta de vanilie si o mixam bine pana devine cremoasa. Ornam briosele cu aceasta glazura si cu ciocolata rasa.
[…] 1. BRIOSE ALB-NEGRU Borza Simona Daniela […]
By: JUST-T VA OFERA UN MARTISOR | Diva In Bucatarie on 7 martie 2013
at 10:33 am