Publicat de: borzasimona | 6 martie 2013

Briose alb-negru

DSC04913

Ingrediente briose :

• 120 g unt
• 2 oua
• 140 g faina
• 150 g zahar
• 100 g ciocolata
• 2 linguri cacao
• 1 lingurinta praf de copt
• 1 lingurinta esenta de vanilie
• 1 banana

Ingrediente glazura:

• 150 g ciocolata alba
• 100 ml frisca lichida
• 1 lingurinta esenta de vanilie

Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucati o punem intr-o cratita cu frisca lichida si zaharul si le punem pe foc mic, pana se topeste ciocolata. Glazura obtinuta o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.

Intre timp pregatim briosele. Untul la temperature camerei, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de copt, piureul de banana si ciocolata topita le punem intr-un bol si le mixam impreuna pana se omogenizeaza totul.

Turnam compozitia in forme, dar nu le umplem de tot deoarece ele vor creste(vom umple doar 2/3 din forma). Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem briosele 12-15 minute, la temperatura medie sau pana trec testul scobitoarei.

Le scoatem din tava si le lasam la racit.

Scoatem glazura de la rece, ii adaugam 1 lingurinta esenta de vanilie si o mixam bine pana devine cremoasa. Ornam briosele cu aceasta glazura si cu ciocolata rasa.

DSC04900

Sursa de inspiratie

Publicitate

Răspunsuri

  1. […] 1. BRIOSE ALB-NEGRU Borza Simona Daniela […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: