Ingrediente :
• 180g zahar
• 130g unt
• 3 oua
• 200ml lapte
• 80g nuca de cocos
• 160g faina
• 1 praf de copt
• 3 mere
• fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amestecam laptele cu nuca de cocos intr-o cratita si o punem pe foc pana nuca absoarbe tot laptele. Stingem focul si lasam sa se racoreasca putin.
Amestecam untul moale cu zaharul pana devine cremos. Adaugam apoi treptat ouale.
Adaugam compozitia de cocos si lapte. Intr-o alta farfurie amestecam faina cu praful de copt si il adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Merele le spalam,le curatam de coaja si seminte, si le taiem marunt. Le adaugam in aluat si amestecam bine.
Compozitia astfel obtinuta o turnam in formele de briose, pregatite cu hartiute, presaram fulgi de migdale deasupra si le bagam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
[…] 48. BRIOSE CU MERE SI NUCA DE COCOS Borza Simona Daniela […]
By: JUST-T VA OFERA UN MARTISOR | Diva In Bucatarie on 14 martie 2013
at 9:46 am