Postat de: borzasimona | 27 Martie 2013

Mazare uscata

DSC04714

Ingrediente :

• 400g mazare galbena(uscata)
• 2 catei de usturoi
• 2-3 linguri de faina
• ulei
• 100ml bulion

Mod de preparare:

Spalam mazarea si o punem la fiert in apa rece (cit sa acopere mazarea). Lasam sa fiarba incet(altfel va face spuma exact ca la supa de carne).O amestecam din cand in cand sa nu se prinda si mai completam cu apa cand este nevoie. Cind mazarea este pe jumătate fiarta, adaugam sarea. Pe masura ce fierbe mazarea o pasam usor(eu o pasez cu paleta de spuma, dar se poate pasa la sfarsit, foarte usor, cu un blender vertical). Cand mazarea este fiarta si complet pasata pregatim un rantas.

Punem intr-o tigaie faina, usturioiul taiat marunt si putin ulei si prajim pana incepe sa-si schimbe culoarea. Adaugam apoi boiaua de ardei dulce, mai lasam putin pe aragaz iar apoi turnam rantasul peste mazare.

Lasam sa dea un clocot, apoi adaugam bulionul si condimentam dupa gust. O lasam sa mai fiarba cateva minute si o putem servi. (daca iese prea groasa putem sa mai punem putina apa…mazarea oricum se va intari cand se va raci).

O servim cu ceapa calita…un deliciu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: