Postat de: borzasimona | 4 Aprilie 2013

Prajitura snickers

photo(3)

Ingrediente pentru blat :

• 10 albusuri
• 200 g zahar (12 linguri)
• 2 plicuri zahar vanilat
• un praf de copt
• o lingura zeama de lamaie
• 6 linguri faina
• 400 g nuca macinata
• o lingura esenta vanilie
• 350 g ciocolata alba rasa pe razatoarea mica – pentru glazura blatului

Ingrediente pentru crema :

• 400 g zahar (pentru caramel)
• 180 g zahar
• 400 g unt
• 10 galbenusuri
• 400 g nuci prajite, curatate si taiate
• 350 g ciocolata cu cacao pentru glazura caramelului

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma cu putina sare si adaugam treptat ambele tipuri de zahar.

Cand spuma de albusuri este consistenta adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie apoi adaugam pe rand faina si nuca mixand usor. La final adaugam esenta de vanilie.

Tapetam o tava (30*30 cm) cu hartie de copt si intindem pasta uniform. Dam la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 25 minute.

Pentru crema caramel mixam untul cu zaharul. Cand zaharul este aproape topit adaugam treptat cate un galbenus.

Punem intr-o cratita pe foc cele 400 g de zahar si amestecam din cand in cand pana se lichefiaza. Adaugam apoi treptat cate o lingura din amestecul cu unt si ou. Amestecam din cand in cand pana ce caramelul se desprinde de pe peretii oalei, sau pana cand observam ca se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Adaugam nucile, mai lasam sa dea un clocot iar apoi o lasam la racit. Amestecam din cand in cand pana se raceste.

Cand e rece luam cate o lingura si o intindem pe blat. Este foarte important sa nu punem toata crema pe mijloc si apoi sa o intindem deoarece riscam sa ridicam ciocolata alba de pe blat.

Lasam prajitura la rece aproximativ 30 de minute, timp in care pregatim glazura.Topim ciocolata cu cacao pe baie de aburi iar apoi o distribuim peste caramel.

Dam prajitura la rece pana se intareste ciocolata. O taiem dupa ce s-a racit, cu un cutin tinut in apa fierbinte.(Din pacate eu nu am reusit sa o tai fara sa se crape ciocolata, dar data vitoare voi pune 2 linguri de lapte si putin unt in glazura….se va taia mult mai frumos.) Eu am mai pus putina ciocolata alba razuita deasupra, dar se poate lasa si fara.

Este o prajitura foarte gustoasa pe care o racomand din tot sufletul.🙂

Sursa de inspiratie

photo(2)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: