Postat de: borzasimona | 17 Aprilie 2013

Sarmale cu ciuperci, de post

DSC04999

Ingrediente :

• 1 varza murata
• 450 g ciuperci champignon
• 1 morcov maricel
• 1 felie mica telina
• 1 ceapa mare
• 130 g orez
• 1/2 legarura patrunjel verde tocat marunt
• 2-3 linguri ulei
• apa fiarta
• sare,piper

Mod de preparare:

Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovul si telina le curatam si le dam pe razatoare.

DSC04989

Ciupercile le curatam si le taiem marunt.

DSC04990

Punem ceapa, morcovul si telina intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si calim 1-2 minute. Adaugam apoi ciupercile si continuam sa calim pana se inmoaie putin. Adaugam orezul spalat bine si scurs, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai tinem pe foc inca 1-2 minute.

Luam frunza de varza, ii taiem partea tare din spate si o taiem in doua.

DSC04991

Punem pe un colt o lingura de umplututa si o rulam ca pe un coif. La final bagam capetele de varza inauntru si obtinem o sarmaluta cocheta.🙂

DSC04994

Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul vasului.

DSC04995

Aranjam peste aceasta sarmalele

DSC04996

iar deaupra mai adaugam un strat de varza taiata julien.

DSC04997

Punem putina sare si boia de ardei dulce in apa fierbinte iar apoi o adaugam peste sarmale, cat sa le acopere.

DSC04998

Fierbem sarmalele aproximativ o ora la foc mic.

Sursa de inspiratie


Responses

  1. 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: